...
Logo Foto: ANB

EMs største triumfer

Oslo (ANB): Danmark og Sverige deler så langt en EM-rekord.

Stian Grythaugen
Stian Grythaugen, ANB Profil E-post
Publisert 04.06.2012 kl 12:29 Oppdatert 04.06.2012 kl 13:05

Tips ein venn på e-post:


Omtalte lag og spillere


lørdag

09

juni

Nederland - Danmark 0 - 1

EM Gruppe B 2012 - lørdag 9. juni kl 18:00, OSK Metalist

Les kampreferat

Ingen har vunnet med mer enn fem mål i EM-sluttspill. Femmålsseirer har det samtidig vært fire av - med både dansker og svensker i hovedrollene. Under finner du oversikten over disse:

1984: Frankrike - Belgium 5-0

Frankrike åpnet EM-sluttspillet med 1-0-seier mot Danmark, før det virkelig ble fart på målforskjellen i kamp nummer to mot Belgia. Tre scoringer av Michel Platini bidro sterkt til 5-0-seieren - som ble andre skritt på veien mot en særdeles popukær EM-tittel på hjemmebane.

1984: Denmark - Jugoslavia 5-0

I samme sluttspill ble det også storseier til Danmark. Frank Arnesen scoret to ganger, den ene på straffe, i overkjøringen av Jugoslavia. Også Preben Elkjær, Klaus Bergreen og John Lauridsen tegnet seg på scoringslista. Danskene tok seg videre til semifinale mot Spania, men der ble det exit på straffesparkkonkurranse.

2000: Nederland - Jugoslavia 6-1

Jugoslavia har vært innvolvert i ytterligere en stygg smell. Etter blant annet å ha slått Norge 1-0 i gruppespillet, tok jugoslavene seg videre til kvartfinale mot Nederland. Der ble det fullstendig bråstopp. Patrick Kluivert gjorde hattrick, mens Marc Overmars scoret to ganger, i 6-1-seieren. Det siste nederlandske målet var et selvmål.

2004: Sverige - Bulgaria 5-0

Også Sverige kan vise til en storseier. Den kom i EM-sluttspillet i Spania og Portugal i 2004. Bulgaria ble regelrett overkjørt med 5-0 i åpningskampen i gruppe C. Henrik Larsson gjorde to mål - mens Fredrik Ljungberg, Zlatan Ibrahimovic og Marcus Allbäck bidro med hvert sitt. I kvartfinalen var det svenske eventyret slutt - på straffespark mot Nederland.

(ANB)

På framsida no


...

Dei gav seg ikkje, og dei kjem aldri til å gjere det

– Den dagen lærarane brukar all si tid på oppgåver som kan målast, er det ingen ting igjen til omsorga, skriv Firda-kommentator Ole Johannes Øvretveit.

...

Spretta sjampanjen for nye turløyper

Turløypa til Åkrenipa vart opna med fjelltur, sjampanje og dans i helga.

...

Ny nettavis for heile Vestlandet

Vest24.no vil samarbeide tett med avisene Kvinnheringen, Hardanger Folkeblad, Bergensavisen (BA), Nordhordland, Firda, Firdaposten og Tidens Krav. Haugesunds Avis er også invitert med i samarbeidet.

...

Fekk aure på 6,7 kilo

Søndag morgon var Terje Årnes som vanleg ute for å dra garnet i Jølstravatnet. Fisket hadde vore litt dårlegare dei siste dagane, men søndag vart fangsten stor på mange måtar.