...
Et lydopptak skal styrke mistanken om kampfiksing i norsk fotball. Foto: Digitalsport

Mistanker styrkes av lydopptak

Et lydopptak politiet har av samtaler mellom personer styrker mistankene om kampfiksing i norsk fotball.

Publisert 17.07.2012 kl 20:34 Oppdatert 17.07.2012 kl 20:39

Tips ein venn på e-post:


Omtalte lag og spillere

Lag:


500 - Internal server error

Error message:
Transformation ended in error for request URI: /componada/component/show-esi/normal/football/magic/www.firda.no/51/6152848/2012-07-17T20:39:10Z when using style sheet component_xhtml2html.xsl. Masked exception is:
Problem transforming sheet: jar:file:/var/jetty/componada/jetty-0.0.0.0-9002-componada-webapp.war-_componada-webapp-any-/webapp/WEB-INF/lib/componada-xslt-2.168.jar!/xslt/component_xhtml2html.xsl

root cause:
Error reported by XML parser processing null: Scanner State 24 not Recognized 

Ifølge NRK var det dette opptaket som førte til at fire fotballspillere ble siktet i kampfiksingssaken forrige uke. Politiet utelukker samtidig ikke flere siktelser.

– Vi kan bekrefte at vi sitter på et lydopptak som vi fikk tilgang til gjennom etterforskningen i midten av forrige uke. Opptaket har et innhold som tilsier at bevisgrunnlaget blir styrket i saken, sier politiadvokat Ragnvald Brekke til NRK.

Brekke vil ikke kommentere innholdet i samtalene, men bekreftet at de gir indikasjoner på at det kan ha skjedd kampfiksing.

Opptaket er forsøkt solgt både til flere av partene i saken og til mediene. Politiet ble varslet og fikk tak i lydopptaket.

– Vi fikk tak i det via Follo fotballklubb, som ga oss opplysninger om at det fantes et slikt bånd. Etter omfattende etterforskning klarte vi å få tak i det båndet. Vi er også kjent med at det ble forsøkt solgt til mediene, sier Brekke.

Ifølge NRK skal personen som forsøkte å selge opptaket, ha bedt Follo om 25.000 kroner for å gi det fra seg. Follo-ledelsen ønsker ikke å kommentere saken av hensyn til politietterforskningen.

Ragnvald Brekke tilføyer at politiet regner med enten pågripelser, siktelser eller avhør av personer som enten har gitt de mistenkte spillerne penger eller spillere som har spilt på sikre kamper som er fikset. (ANB-NTB)

På framsida no


...

Skulestart i morgon

– Her kjem lærarane inn dørene, eg får ut å ta imot dei, seier rektor Grethe Øren.

...

Populære kvinner

Dei kunstinteresserte kundane stod i kø for å kjøpe keramikken hennar på laurdag. Lillian Vedvik innser at ho var for beskjeden då ho pakka bilen til utstillinga på Jølstramuseet.

...

Krabbetjuvar i Stongfjorden

Thomas Karlsen la ut ein beskjed til krabbetjuvane på Stongfjorden si nettside på origo. Han er lite nøgd med at andre tar seg til rette med teinene hans.