...
Paul Watson og Sea Shepherd er mest kjent for sin aggressive kamp mot japansk hvalfangst i Sørishavet. Foto: Witty Lama/Wikipedia/ANB

Arrestordre på Watson

Interpol har utstedt en internasjonal arrestordre på den canadiske hvalfangstmotstanderen Paul Watson.

Publisert 08.08.2012 kl 09:42 Oppdatert 08.08.2012 kl 09:47

Tips ein venn på e-post:

Watson, som er grunnlegger av organisasjonen Sea Shepherd, stakk i forrige måned av fra Tyskland etter at han ble løslatt mot kausjon mens han ventet på en beslutning om utlevering til Costa Rica. Han ble pågrepet i Tyskland i mai som følge av en etterlysning gjennom Interpol.

Etter en uke i arresten ble han løslatt mot en kausjon på 250.000 euro og løfte om å melde seg annenhver dag og ikke forlate Tyskland. Watson brøt løftet og forlot landet, noe som førte til at tyske myndigheter på ny utstedte arrestordre mot ham.

Costa Rica har krevd Watson utlevert for å svare for anklager om at han satte et costaricansk kystvaktfartøy i fare da han forsøkte å hindre ulovlig haifiske utenfor Mellom-Amerika i 2002.

Watson og Sea Shepherd er mest kjent for sin aggressive kamp mot japansk hvalfangst i Sørishavet. Han har også engasjert seg i kampen mot norsk hvalfangst. (ANB-NTB-AFP)


Bildet til denne saken er publisert under følgende lisens(er): DE AKTUELLE LISENSENE.

På framsida no


...

Skulestart i morgon

– Her kjem lærarane inn dørene, eg får ut å ta imot dei, seier rektor Grethe Øren.

...

Populære kvinner

Dei kunstinteresserte kundane stod i kø for å kjøpe keramikken hennar på laurdag. Lillian Vedvik innser at ho var for beskjeden då ho pakka bilen til utstillinga på Jølstramuseet.

...

Krabbetjuvar i Stongfjorden

Thomas Karlsen la ut ein beskjed til krabbetjuvane på Stongfjorden si nettside på origo. Han er lite nøgd med at andre tar seg til rette med teinene hans.