...
Sjur Robert Nilsen slutter i Sparta, her sammen med Morten Carlsson. Foto: Jarl Morten Andersen, Sarpsborg Arbeiderblad

Slutt for Sparta-treneren

Sjur Robert Nilsens dager i Sparta ishockeyklubb er talte.

Publisert 08.08.2012 kl 11:49 Oppdatert 08.08.2012 kl 12:27

Tips ein venn på e-post:

Grunnet dårlig økonomi gir Sjur Robert Nilsen seg som hovedtrener og sportssjef i ishockeyklubben Sparta, melder Sarpsborg Arbeiderblad.

Nilsen slutter for at Sparta kan spare penger. De siste månedene har det kommet fram at Sarpsborg-klubben er i en prekær økonomisk situasjon.

NM-vinneren fra 2010/11-sesongen har i hele sommer jobbet hardt for å få til et budsjett som Norges Ishockeyforbund kan godta. Laget er avhengig av å få kontroll på økonomien for å få ny lisens for eliteseriespill kommende sesong.

Nilsen har fått mye av æren for Spartas sportslige utvikling og framgang det siste tiåret. Han skal fortsatt ha en rolle i klubbens sportslige utvalg.

– Vi er enig med Sjur om at vi ikke har råd til to heltidsansatte trenere i Sparta slik situasjonen er nå. Sjur har fått oppsigelsen i dag og har sin siste arbeidsdag 31. august, sier daglig leder Morten Carlsson.

– Vi har jobbet med tallmaterialet i sommer, og det ble tidlig klart at vi måtte gjøre mer enn kostnadskuttet på 800.000 som er et absolutt krav for å få lisens. Vi er også pliktig å få et så godt Sparta-lag som mulig denne sesongen. Da blir det ikke riktig å bruke så mye ressurser på to heltidsansatte trenere. Dette kan bidra til å frigjøre litt midler, sier Sjur Robert Nilsen.

Sparta skal hente inn en ny assistenttrener som erstatter for Sjur Robert Nilsen, men det vil bli en mye mindre omfattende stilling.

(ANB-NTB)

På framsida no


...

Var likevel ikkje over og ut

«No er det slutt for godt» skrev Firda for tre veker sidan. Den gamle ferja «Gloppen» hadde då hatt sin siste tur. Så feil kan ein ta. Ferja seglar no vidare under ny eigar.

...

Kva veg skal han ta?

Olve Grotle er i dilemma. Han må velje mellom to jobbar han likar godt.